top of page

Historie

0000129.jpeg

Gegroeid in het groen

Eind jaren 30 begonnen Mathijs Peters en zijn echtgenote Jeanne Deville groenteplanten te kweken en te verhandelen. Hun zonen Jan en Jef namen de zaak over in 1958.
In 1960 startten ze met het kweken van tuinplanten en het aanleggen van tuinen. Beide broers reageerden alert op de sterk toenemende vraag naar een breder assortiment tuinplanten.
In 1970 beslisten ze de detailhandel te verlaten en uitsluitend te focussen op de groothandel.

0000130.jpeg

De jaren 70

De groei van hun kwekerij zette in de jaren 70 Munsterbilzen op de kaart als plantencentrum van Europees niveau.
In 1978 namen ze de modernste verkoopsserre van het land in gebruik. In 1983 legden ze in de kwekerij een eerste containerveld aan en vier jaar later kwam er een nieuwe infrastructuur voor de verkoop van kamer- en terrasplanten.
De cash & carry werd in 1994 uitgebreid met een afdeling snijbloemen en accessoires.

thumb.jpg

De jaren 90

Eind jaren 90 kwam de derde generatie Peters aan de leiding van het bedrijf: Mathieu en Leon (zonen van Jan) en Marie-Jeanne en Johan (dochter en zoon van Jef). Zij zorgde voor verder groei en namen in 2006 een belangrijke beslissing: Peters ging zich uitsluitend concentreren op zijn kerncompetentie, tuinplanten. Die activiteit werd gesplitst in de kweek enerzijds, boomkwekerij Heyeveld en het handelsbedrijf, Peters Belgian Outdoor Plants.

IMG_4282.JPG

De jaren 00

Beide bedrijven opereren onafhankelijk van mekaar met elk hun eigen strategie en doelstellingen, met aparte mensen maar werken intensief samen.

IMG_3168.jpeg

2010

Kwekerij Heyeveld verwerft de boomkwekerijsite in As. Deze site biedt andere mogelijkheden op vlak assortiment, capaciteit en efficiëntie. Met nu circa 11ha meer containervelden en een nieuw team verandert de uitstraling en de dynamiek van het bedrijf compleet. Vanaf dan opereert kwekerij Heyeveld vanaf deze nieuwe site in As

IMG_0126.JPG

2020

Jan Nijs stapt in het kapitaal van boomkwekerij Heyeveld.
De eerste stap in niet-familiale opvolging wordt genomen om de toekomst van het bedrijf te garanderen.
Leon Peters en Jan Nijs delen nu het eigenaarschap van het bedrijf.

bottom of page